Raad van bestuur aan het woord

De uitbraak van de Covid-19 pandemie stelt onze samenleving stevig op de proef. Ten eerste is er een gezondsheidscrisis, met een mogelijk gebrek aan medisch materiaal, beschermingsmateriaal en zorgend personeel op korte termijn. Ten tweede is er een economische crisis, die ook na de beheersing van deze pandemie nog lang zal doorwerken en een enorme uitdaging betekent voor onze bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van social distancing in assemblage-cellen. 

Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid en onze missie om de competitiviteit van de Vlaamse industrie te ondersteunen, neemt Flanders Make het voortouw in technologische bijdragen aan de bestrijding van deze pandemie én aan de noodzakelijke transformatie van de Vlaamse industrie.

Daarom dat wij, als Raad van Bestuur van Flanders Make, de beslissing hebben genomen om 1 miljoen euro vrij te maken zodat onze onderzoekers mee kunnen werken aan technologische oplossingen rond deze pandemie. 

Raad van Bestuur Flanders Make

 

Flanders Make ondersteunt de medische wereld

Ook de medische sector verdient ondersteuning in deze moeilijke tijd. Onze onderzoekers werken (mee) aan onderstaande projecten:

Al deze projecten hebben een korte doorlooptijd. We hebben immers nood aan snelle oplossingen voor Covid-19 patiënten en het zorgend personeel. Zo dragen we bij tot een zo laag mogelijk aantal slachtoffers van deze pandemie. 

Naast de Covid-19 gerelateerde projecten werken we o.a. ook nog aan volgende medische toepassingen:

Contacteer ons

Zit je, door de Covid-19 pandemie, met een probleem binnen je bedrijf en zoek je hiervoor een oplossing? Laat het ons weten. We zijn er om te helpen.