Flanders Make event

Hoe kan AI een hefboom zijn voor slimme productie?

Online event
Artificial Intelligence

Extra opmerkingen

Deze webinars maken deel uit van het Flanders AI Research Program.

Logo AI English

Industrie 4.0 wordt werkelijkheid!

Kunstmatige Intelligentie (AI) en slimme productiesystemen zijn integrale onderzoeksdomeinen waar onderzoekers uit de academische wereld en de industrie werken aan de volgende generatie intelligente slimme productietoepassingen.

Het  Flanders AI Research Program is een volwaardig programma waar AI onderzoek wordt uitgevoerd in verschillende domeinen waaronder Industrie 4.0.

In samenwerking met verschillende onderzoeksteams in het programma ontwikkelt Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum van de maakindustrie in Vlaanderen, "proofs of concepts" om aan te tonen hoe AI kan worden geïntroduceerd in de maakindustrie om deze slimmer en Industrie 4.0-conform te maken.

Kunstmatige intelligentie als sleutel voor de overgang naar Smart Manufacturing en Industrie 4.0

'Hoe kan AI een hefboom zijn voor slimme productie?' is een serie van 3 webinars, gericht op een industrieel publiek, waarin we AI demonstreren en bespreken als key enabler voor Smart Manufacturing en Industry 4.0 transitie.

Elk webinar staat op zichzelf en is niet afhankelijk van de andere webinars. De voertaal van de webinars is het Engels.

3 webinars

 • Webinar 1: AI-enabled Optimization of Production Processes
  29/04/2021 - 13u00-14u30

  Dit webinar behandelt op AI gebaseerde methodologieën en benaderingen om te helpen de juiste procesparameters voor de productieprocessen te vinden.

  -> Klik hier voor meer informatie en het programma
   

 • Webinar 2: AI-based intelligent and reconfigurable manufacturing systems
  06/05/2021 - 13u00-14u30

  Dit webinar belicht AI-methoden om een eenvoudig herconfigureerbare machine / AGV voor de productievloer te maken om met variabele productieopdrachten en variabele producten om te gaan.

  -> Klik hier voor meer informatie en het programma
   

 • Webinar 3: AI supporting human in manufacturing
  20/05/2021 - 13u00-14u30

  Dit webinar illustreert hoe AI-gebaseerde technologieën operators in productielijnen en assemblageprocessen kunnen ondersteunen.

  -> Klik hier voor meer informatie en het programma

Naast de presentaties van wetenschappelijke experts zullen in elk webinar industriële voorbeelden worden belicht om de huidige stand van zaken in de praktijk te presenteren en te laten zien hoe AI een impact kan hebben in een industriële omgeving.

Registreer je hier en neem gratis deel

Online event