Scouting Industry 4.0: op weg naar meer automatisatie en industrie 4.0

Voka West-Vlaanderen
Scouting Industry 4.0
€ 1000.00/p.p

Evenement adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk
België

Op weg naar meer automatisatie en industrie 4.0

Sponsors Industrie 4.0

Ontdek stap voor stap hoe en waar u uw (bestaand) productie-apparaat kan aanpassen op weg naar meer automatisatie en industrie 4.0. Veel bedrijven zijn op zoek om hun productie-omgeving (verder) te automatiseren. De transitie naar een Industrie 4.0-omgeving doet u echter niet in één grote sprong, maar gebeurt stap voor stap en op maat van uw onderneming. Scouting Industrie 4.0 is het ideale startpunt naar meer automatisatie en Industrie 4.0.

What's in it for you?

Volgende zaken komen tijdens deze Scouting Industrie 4.0 aan bod:

‘Low hanging fruit’ en ‘Quick wins’

Met Scouting Industrie 4.0 ontdekt u welke voor uw bedrijf de meest logische en haalbare acties zijn. Wat is het ‘low hanging fruit’ waarmee uw onderneming de eerste of verdere stappen kan zetten naar een meer geautomatiseerd productie-apparaat?

Financiering

U leert welke (laagdrempelige) subsidie de overheid ter beschikking stelt waardoor u uw acties gemakkelijker kunt financieren en we zetten u daarbij op weg om die subsidie aan te vragen.

Een netwerk van gelijkgestemden

Tegelijk komt u terecht in een netwerk van gelijkgezinden: productiebedrijven die net als u op zoek zijn om hun productie-omgeving aan te passen.
 
Het traject bestaat uit 4 sessies en wordt voorafgegaan door een kick-off/infosessie.

Doelgroep

Scouting Industrie 4.0 richt zich naar kmo-bedrijven die op zoek zijn naar een praktische training van de mogelijkheden, onmogelijkheden en praktische toepasbaarheid van digitale transformatie en industrie 4.0.
De deelnemers zijn zaakvoerders, verantwoordelijken productie, kwaliteit, engineering, maintenance, innovatie van productiebedrijven en toeleveranciers.

Het maximum aantal deelnemers voor Scouting Industrie 4.0 is beperkt tot 15.

Data

16/03 9u-12u30 Kick-off
11/05 9u-12u30 Sessie 1
08/06 9u-12u30 Sessie 2
21/09 9u-12u30 Sessie 3
12/10 9u-12u30 Sessie 4

 

Kick off/Info sessie Scouting Industrie 4.0 - dinsdag 16 maart 2021

Op dinsdag 16 maart organiseren we een de kick off/infosessie.
In deze introductiesessie leert u hoe maakbedrijven op een laagdrempelige manier kunnen inzetten op meer productie-automatisatie. U maakt u kennis met gelijkaardige bedrijfscases. U krijgt een duidelijk beeld van de output die u kan verwachten van dit traject. Ook tonen wij u nu reeds een overzicht van de subsidiemogelijkheden. Na deze infosessie kan u inschrijven voor het volledige traject.

Op ontdekking - dinsdag 11 mei 2021 / dinsdag 8 juni 2021 / dinsdag 21 september 2021 / dinsdag 12 oktober 2021

U ontdekt welke de meest haalbare digitaliseringsacties zijn voor uw productie-omgeving en u toetst deze af aan de waardestrategie van uw bedrijf. U maakt kennis met diverse reeds ontwikkelde industrie 4.0 - demonstrators die toepasbaar zijn in uw kmo. U eindigt met inspiratie en een actieplan voor uw bedrijf en op basis van uw technologieroadmap worden de verschillende financierings- en eventuele subsidiemogelijkheden geschetst.

Expertise

Het traject wordt begeleid door experten terzake van Vlaio (Team Bedrijfstrajecten) en Flanders Make. Team Bedrijfstrajcten van Vlaio ondersteunt en adviseert kmo’s bij de innovatie in hun onderneming. Flanders Make is het Vlaamse strategische onderzoekscentrum voor de maakindustrie. Flanders Make biedt actieve ondersteuning aan bedrijven voor het ontwikkelen en optimaliseren van hun producten en productie-processen.

Inschrijven

Ontdek meer over het event en schrijf je in via de button.

€ 1000.00/p.p

Voka West-Vlaanderen