Industrie 4.0 rapport - Waar focussen bedrijven nu op?

Bevinding 6: AI en big data zijn de technologieën waar bedrijven het meeste vertrouwen in hebben

In vergelijking met 2019 zijn AI en big data nog steeds de technologieën waar bedrijven het meeste vertrouwen in hebben. Nu is ook robotisering doorgedrongen tot de top 3.

Digitale transformatie verwijst naar de stapsgewijze en ontwrichtende aanpassing van producten en/of productie-installaties aan het digitale tijdperk. Het gebruik van digitale technologieën zoals kunstmatige intelligentie of slimme sensoren leidt tot nieuwe bedrijfsprocessen en nieuwe klantervaringen. Op die manier kunnen organisaties inspelen op de veranderende marktvraag en uiteindelijk nieuwe bedrijfsmodellen creëren. Anderzijds moet evenveel aandacht worden besteed aan een nieuwe bedrijfscultuur en de aanwerving van digitaal talent. Dit is nodig om op lange termijn de vruchten te kunnen plukken van de uitgebreide digitale mogelijkheden die vandaag beschikbaar zijn.

Top technologies

Als we vragen welke nieuwe technologieën de meeste impact zullen hebben op het bedrijf, zien we slechts kleine veranderingen in de lijst ten opzichte van 2019. Kunstmatige intelligentie en big data zijn nog steeds veruit de hoogst gewaardeerde technologieën. Robotisering klimt twee plekken en eist de tweede plaats op en duwt Internet of Things naar de derde en slimme sensoren naar de vierde plaats. Digitale tweelingen en digitale werkinstructies completeren de top 6.

Download het volledige rapport hier

Wil je graag meer weten? Vul het formulier hieronder in en download het Industrie 4.0 rapport.